O nama
 
Jaje je zdravo
JAJE predstavlja veliku koncentraciju gotovo svih hranjivih tvari potrebnih čovjeku, a male je energetske vrijednosti.

JAJA su izvor esencijalnih aminokiselina, vitamina A, B, D, K, nezasićenih masnih kiselina i alfatoceferola koji umanjuje štetne utjecaje kolesterola i važan su energetski izvor za rad srca.

Kolin u jajima poboljšava pamćenje i bitan je kod razvoja mozga djece.

Lutein u jajima štiti oko od makularne degeneracije i sive mrene
 
...


Poduzeće PIKO d.o.o. za uzgoj i proizvodnju peradi osnovano je 23.06.1994.godine.

Društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem registarskog uloška 1-54345 dana 11.12.1995. godine.

Tvrtka je registrirana za:
  • uzgoj peradi
  • proizvodnju, obradu i konzerviranje mesa peradi
  • trgovinu na veliko hranom, pićima, duhanskim proizvodima
  • trgovinu na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama
  • trgovinu na malo voćem i povrćem
  • trgovina na malo mesom i mesnim proizvodima
  • vanjska trgovina poljoprivrednim proizvodima, živom stokom, hranom, pićima i duhanskim proizvodima
Tijekom 1995. godine započela je proizvodnja konzumnih jaja, a današnji kapacitet farme je 160.000 komada kokoši nesilica što omogućava godišnju proizvodnju preko 45 milijuna konzumnih jaja.

Drugi značajni segment poslovanja je uzgoj pilenki za konzumne nesilice čiji je kapacitet danas oko 300.000 komada godišnje, što nas svrstava u vodeće proizvođače repromaterijala u Hrvatskoj . Najveći dio ove proizvodnje radi se za poznate kupce i za vlastite potrebe.

Tijekom 2004. godine izgrađen je i suvremeni objekat za prihvat, sortiranje i skladištenje jaja čime smo osigurali kvalitetne uvjete proizvodnje i čuvanja jaja.

Od 2004. godine investiramo u objekte i opremu za držanje kokoši nesilica s potpunom automatizacijom sakupljanja i sortiranja jaja kakvu EU propisuje do 2012. godine i prva je takve vrste u Hrvatskoj.

Tijekom 2005. godine kupljen je stroj za sortiranje i pakiranje jaja, kapaciteta 25000 komada jaja na sat s pet automatskih traka za pakiranje te dvije ručne.

Početkom 2005. godine certificirani su sustavi HACCP i ICO 9001.

Sve potrebe za hranom podmirujemo iz vlastite mješaone stočne hrane koja čini dio proizvodnog kompleksa. Također raspolažemo sa sušarom za žito i skladišnim kapacitetima za oko 4000 tona žitarica čime podmirujemo vlastite potrebe, a i osiguravamo kontinuiranu kvalitetu sirovina za hranu kao osnovni preduvjet za higijenski besprijekoran, zdrav i ukusan proizvod.

Vizija društva je biti lider u garantiranoj kvaliteti, kao i lider u praćenju svjetskih trendova u uzgoju nesilica i proizvodnji konzumnih jaja, uz osiguranu zdravstvenu ispravnost proizvoda provodeći sustave norme HACCP kao i ISO 9001.

Poduzeće PIKO d.o.o. planira izgraditi objekat i uvesti tehnologiju za sušenje gnoja čime ćemo osigurati dodatni prihod. Naši instalirani kapaciteti proizveli bi godišnje cca 7700 tona gnoja godišnje što je dostatno za gnojidbu 700-800 ha poljoprivrednih površina. Osim financijskog efekta valja naglasiti i ekološki učinak jer je organsko gnojivo potpuno prirodno za razliku od mineralnog.

Visoka tehnologija, stručan i iskusan kadar rezultirali su vrhunskim proizvodom koji su kupci prepoznali, što je vidljivo iz kontinuiranog rasta prodaje naših jaja kroz protekle godine.